Denise: Hårtips!

Vill ni ha långt hår? Vill ni ha ett vackert hår? Här kommer mina tips till er!

Kom ihåg att erat hår växer igenomsnitt 1-2 cm i månaden, och det får vi leva med, men det finns en aning smågrejer som gör att håret kanske växer lite lite lite fortare än så. Det krävs tålamod också.

Massera hårbotten några minuter om dagen, det sätter igång blodcirkulationen, och gör att ditt hår växer en aning fortare.

Ät rätt, mycket vitaminer, proteiner och mineraler, och drick mycket vatten om dagarna, det är bra för håret!

Vid tvätt, tvätta håret varannan dag, för ni vet väll att vatten sliter på håret? Och ni vet vanliga billiga schampoon som löddrar? Löddret innehåller sulfater, ett ämne som uttorkar och sliter på håret. Använd schampoo som inte löddrar. Finns att köpa hos dom flesta frisörer. Visst det är dyrare än vanliga schampoon, men det är också mycket bättre. När ni tvättar håret, gnugga mycket i hårbotten så det blir rent, om hårbotten är ren, växer håret bättre. Faktist, så behöver ni inte använda schampoo vid varje tvätt. Någon gång, kan ni bara använda balsam. Men var noga med att använda rätt produkter för eran hårtyp, annars kan eran hårbotten bli irriterad. TVÄTTA INTE håret i varmt vatten, varmt vatten sliter på håret. Tvätta i kallt vatten, det får också igång blodcirkulationen och kan göra att håret växer lite lite snabbare. Använd en bra hårinpackning för eran hårtyp 2-3 gånger i veckan, och en bra hårmask som ni kan använda 1 gång i veckan.

Att borsta håret gör det slitet, använd hellst en kam istället. Annars, skippa både kam&borste om erat hår redan ser bra ut, utan att ha borstat eller kammat det. Och kom ihåg, att ni får INTE kamma eller borsta det när håret är blött, för håret är väldigt känsligt då, vänta tills det är helt torrt! Somna aldrig med blött hår, sliter också.

Är erat hår risigt när ni vaknar upp på morgonen? Att sova med utsläppt hår och vakna upp med trassligt hår gör att håret blir slitet, så innan ni lägger er, fläta erat hår, inte inte för hårt, gör en lagom lös fläta och försök att inte sova på flätan.

Skippa värmestylingsprodukter som till exempel plattång, locktång, HÅRFÖN. Dessa prylar sliter som in i satan, men det vet ni ju redan!  Att föna håret med en hårfön (hårtork) sliter på håret, och är dessutom väldigt onödigt eftersom håret självtorkar ändå på någon halvtimme eller 45 minuter. Varför inte bara vänta dom minutrarna? Vill ni ha ett längre och finare hår så rekomenderar jag att skippa dessa värmestylingar eftersom använder du dom mycket, blir håret JÄVLIGT slitet, och gör att ni måste klippa/toppa er oftare, och det gör ju bara att det tar längre tid att få långt hår. Annars så tycker jag att ni borde använda ett väldigt bra skydd för värmestyling, och det hittar ni också i dom flesta hårsalongerna. Eller så kan ni ju låtsas att dessa värmeprosukter inte finns. kom ihåg att erat hår är fint som det är, utan dessa prylar.

Toppa håret var 10:e vecka om ni vill ha ett vackert hår. Toppa inte för ofta, för då hinner inte håret växa ut innan ni klipper av det igen

Hårsprayen, hårvaxen, vaa? Är det verkligen värt att slita på håret för dessa produkter? Det tycker inte jag. Skippa det!

Hårfärgning har nog visat världen att det är nog det som sliter mest av alla hårprodukter vi har. Det är så mycket kemikalier som förstör hårbotten och det påverkar också hårets tillväxt. speciellt blondering och blekningsmedel. Inget jag kan rekomendera. Att ha eran naturliga hårfärg är bäst, då slipper ni också färga eran utväxt hela tiden.

Att äta bra kosttillskott, B-vitaminer är bra för håret, det gör att ditt hår får bättre kvalitet. (Det är också bra för hud & naglar). Finns att köpa på hälsokostbutiker eller beställa på internet.
Har erat hår börjat växt långsammare än vad det gjorde förut på grund av till exempel hårfärgning, eller andra saker, eller tappar ni mycket hår?. Då finns det ett kosttilskott för det, som heter Priorin, som ni kan beställa HÄR. (På hemsidan finns det andra kosttillskott för hår att beställa). Priorin är rätt så dyrt, 348 kr, och då får man tabletter som räcker i 1 månad, och kom ihåg att ni måste äta dessa tabletter i minst 3 månader innan det ger effekt. Dessa har funkat på vissa personer, och på vissa personer har det inte hjälpt. Ja, som sagt det finns massa andra kosttillskott på den hemsidan, ett kosttillskott som heter hårkontroll, som ska vara bra har jag hört. Det är bara att kolla runt.

OM RICINOLJA!

Jaja, som dom flesta har hört, så ska ricinolja göra att håret växer upp till 5 cm i månaden. Kanske är sant. Men man tappar jätte mycket hår av detta. Det gjorde jag och alla mina vänner som använt detta. Kom ihåg att när ni använder det här, så ska ni bara använda det i hårbotten. INTE TOPPARNA! Den här oljan sliter på håret. Massera in oljan i håret, massera i 15 minuter och efter det ska ni ha i de i 30 minuter. Var noga med när ni tvättar ur det, att all olja försvinner. Ricinolja är en väldigt tjock olja och kan vara svår att få ur håret, så gnugga mycket med schampoo, använd mycket balsam.

Det finns andra oljor som är bra för håret, alla har väl hört att olivolja ska vara bra för håret, ger en glans. Samma med rosmarin olja. Sedan finns det andra typer av olja. Aprikoskärnolja ska vara bra för torrt hår, sesamolja till normalt hår, och jojobaolja till normalt hår med irriterad hårbotten.

Följ mina tips om ni vill ha ett fint hår. Och innan ni börjar spara ut håret, klipp bort allt slitet först! Lycka till!



|Valeria Sokolova| Så sjukt vackert hår hon har, visst?

Kommentarer
Kommentar från: patricia

Åå tack för tipsen!! Skulle va skitbra om du har nå hud tips :D

2012-04-18 @ 22:19:47
Kommentar från: patricia

Åå tack för tipsen!! Skulle va skitbra om du har nå hud tips :D

2012-04-18 @ 22:20:03

Här kommenterar du:

Namn:
Spara?

E-postadress: (visas bara för mig)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback